Lavendel cakejes

Levendel cakeje

In mijn tuin staan een paar flinke lavendel planten. Nu vond ik het zonde om die heerlijk geurende bloemen zo maar uit te laten bloeien.
Ik herrinerde me een recept voor lavendel pudding, maar aangezien er niemand hier in huis van pudding houd, besloot ik maar lavendel cakejes te gaan maken.

Het recept voor de cakjes is een basis cakjes recept. De lavendel heb ik laten infuseren in volle melk, op een laag vuur voor ca. 20 min en deze aan de glazuur en cake beslag toegevoegd. Het resultaat was een heerlijke lavendel smaak door de cake die niet overheersend is.

Recept cakjes:

  • 40gr (fijne)suiker
  • 120gr bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 150ml volle melk
  • 40gr roomboter
  • een handje gedroogde lavendelbloemen

Recept glazuur:

  • 150gr poedersuiker
  • 3 eetlepels water
  • lavendelmelk naar smaak
  • optioneel: kleurstof paars of roze

Laat de oven voorverwarmen op 170° C.
Zet de melk met de lavendel bloemen op een laag vuur, zodat het niet gaat koken. Laat een minuut of 20 verwarmen. Laat de melk afkoelen en zeef deze.
Meng de suiker, bloem, boter en bakpoeder in een keukenmachine. Voeg daarna de 120ml van de lavendel melk toe. Voeg al draaiend ook het ei toe tot een glad beslag ontstaat. Vul cake vormpjes tot ca. 1/3. (er moeten met gemak 12 cakjes uit komen) en bak deze in ca. 20 tot 30 minuten af. De cakejes moeten goudbruin zijn. Ze zijn klaar als ze een beetje terugveren en als je er een prikker in stopt en de prikker droog blijft.

Meng de poedersuiker, water, melk en kleurstof tot een stroperige massa ontstaat. Niet te dun. Smeer deze op de cakejes en versier ze desgewenst met een kein lavendel bloemetje.