Coca-Cola chicken wings

Coca-Cola chicken wings

De een noemt het vergif, de ander drinkt er liters van. Een donkerbruin goedje dat fosforzuur, cafeïne, extract van cocabladeren en nog een veelvoud van exotische ingrediënten bevat. Het tast je tanden aan, het is zeer waarschijnlijk één van de veroorzakers van de obesitas epidemie die er in het westen woedt. Een prima spulletje om mee te gaan koken dus. Coca-Cola.

Ik was ooit eens langs een recept van cola chicken wings gekomen tijdens het afstruinen van het internet op zoek naar leuke en lekkere recepten, en dat heeft me sinds dien niet meer losgelaten.

Tijd voor een experiment dus.

Recept Coca-Cola chicken wings

  • 500g chicken wings of drumsticks
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 glas Coca-Cola (regular)
  • olie om in te bakken

Giet de sojasaus over de kip en zorg dat alle kip een laagje sojasaus bevat. Laat dit een kwartiertje intrekken. Verhit de olie (zeker niet te veel) in een pan en braad de kip aan tot hij mooi bruin is. Blus dan af met het glas Coca-Cola en laat dit inkoken tot het stroperig wordt. Schud de kip om zodat de kip goed bedekt is met de ingedikte cola.

Ik heb zelf tussendoor het vet afgegoten en heb de pan daarna nog even op het vuur gezet om de colastroop nog beter aan de kip te laten plakken.

Het resultaat was boven verwachting. Het is niet zo zoet als ik had verwacht maar een heerlijke mix tussen zoet en zout.